Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Οι πιο περίεργοι τάφοι του κόσμου


H φυσική φθορά που οδηγεί στον θάνατο είναι από τα πράγματα που κανείς μας δεν μπορεί να αποφύγει.
Είναι άραγε η θνητή μας φύση που μας κάνει να βρίσκουμε μακάβρια θέματα ελκυστικά, αφήνοντας παρακαταθήκη μια σειρά από μετά θάνατον εξαλλοσύνες;
Όπως κι αν έχει το πράγμα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν φεύγουν έτσι «απλά»!
Θέλουν το κάτι διαφορετικό με τον θάνατό τους, στοιχειώνοντας τον κόσμο των ζωντανών ή αναζητώντας απλώς έναν διαφορετικό τρόπο αναπαμού της ψυχής τους.
Ας δούμε μια σειρά από ασυνήθιστα ταφικά μνημεία που υπάρχουν διάσπαρτα στον πλανήτη…

Rosalia Lombardo (1918-1920)

Κατακόμβες του Παλέρμο – Ιταλία
Η μικρή Rosalia πέθανε από πνευμονία το 1920, όταν ήταν μόλις δύο ετών. Ο πατέρας της θέλησε να απαθανατίσει τη μνήμη της, γι’ αυτό και αποφάσισε να μουμιοποιήσει το άψυχο σώμα της μικρής…

Μελχισεδέκ (Α' μέρος)

Ο Βιβλικός όρος Μελχισεδέκ έχει αποδοθεί παραδοσιακά ως «Βασιλιάς Δικαιοσύνης» ενώ ακριβέστερα μπορεί να αποδοθεί ως εξής: α) «Ο Βασιλιάς (μου) είναι ο Σεδέκ» (μια θεότητα), β) «Ο Μιλκί (μια θεότητα) είναι δίκαιος» ή γ) «Ο Βασιλιάς (μου) είναι δίκαιος (ή δικαιοσύνη)». Ενώ γενικά θεωρείται προσωπικό όνομα, πιο πρόσφατα έχει θεωρηθεί πιθανότερο να αποτελεί διακριτικό τίτλο.
Στην Αγία Γραφή αναφέρεται ένα πρόσωπο με αυτό το όνομα που αφορά τον ιερέα και βασιλέα της Σαλήμ (που ταυτίζεται με την πόλη, που αργότερα έγινε γνωστή ως Ιερουσαλήμ). Όταν ο Άβραμ (Αβραάμ) νίκησε το βασιλιά του αρχαίου Ελάμ, Χοδολλογομόρ και τους άλλους συμμάχους του στην κοιλάδα Σιδδίμ, ο Μελχισεδέκ έφερε στον πατριάρχη του Ισραήλ Αβραάμ «άρτο και οίνο» και τον ευλόγησε στο όνομα "του Θεού του Υψίστου". Ο Αβραάμ του έδωσε «το ένα δέκατο» από όλα τα λάφυρα των εχθρών του. (Γένεση 14:18-20).