Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ψωμί… παιδεῖα… ἐλευθερία…

Eίναι μια επιστολή που κυκλοφορεί τελευταία στο διαδίκτυο,που αφορά την απάντηση στους ισχυρισμούς του Ν.Μιχαλολιάκου,περί « μύθου των νεκρών του Πολυτεχνείου», του χειριστού του τανκ (που εισέβαλε την νύχτα της μεγάλης προβοκάτσιας των Αμερικανών στην Ελλάδα),στο Πολυτεχνείο και όλη την παραφιλολογία και τους θρύλους περί νεκρών του Πολυτεχνείου που ακολούθησαν έκτοτε.
Και ο ίδιος παραδέχεται πως μέσα στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί,αλλά στους γύρω δρόμους (που κανείς δεν μπορεί να μας επιβεβαιώσει από ποιούς και πως σκοτώθηκαν! Δύο εξ’ αυτών φέρονται να σκοτώθηκαν από αδέσποτη σφαίρα! Ποιοί ήταν οι ελεύθεροι σκοπεύτες;; Δεν θα μπορούσε να ήταν μια ωραιότατη προβοκάτσια;;)
Αλλά εγώ λοιπόν,χάριν της ανάπτυξης του θέματος, θα πω πως υπήρξαν νεκροί..
Πόσους να πούμε;; Πείτε εσείς έναν αριθμό και θα το δεχτώ….10;; 20;; 30;; 50;; 100;; Φτάνουν τόσοι;;
Ωραία..Για τα κΑλοπαιδα τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, που εξαργύρωσαν τους…«αγώνες» εντός του Πολυτεχνείου,τα επόμενα 38 ολόκληρα χρόνια με υπουργικούς καλοπληρωμένους και καλομιζαρισμένους θώκους και καρεκλίτσες παντός είδους και μας οδηγησαν βήμα βήμα εδω,στην Ελλάδα της υποτέλειας και της σκλαβιάς που είμαστε τώρα,θα μας πει κανείς τίποτα;;

Η δημοκρατία των παιδιών του Πολυτεχνείου ποσους έχει σκοτώσει;; Πόσους;;

3000 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…!
1.500.000 άνεργοι και ο διπλάσιος αριθμός που απλά φυτοζωεί..
Διαλυμένες οικογένειες που αφήνουν τα παιδιά τους στα ιδρύματα,μη μπορώντας να τους προσφέρουν ούτε τα βασικά της επιβίωσής τους.
120.000 νέοι μας στην ξενητειά..
Πάνω από 500.000 λουκέτα στην αγορά και διάλυση του κοινωνικού ιστού..

Γι’ αυτούς πότε θα μιλήσει η ιστορία;;
Πότε θα γραφτούν τραγούδια;;
Πότε θα γίνουν πορείες γι’ αυτούς;
Πότε θα  τιμηθεί η μνήμη τους ,όχι μόνο των νεκρών,αλλά και η μνήμη της πάλαι ποτέ ζωής των ακόμα ζωντανών;;
Σεμέλη

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ,ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!

Ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου απαντά στον N. Μιχαλολιάκο…

Ο Α. Σκευοφύλαξ απαντά στο αρχηγό της Χρυσής Αυγής για την παραμύθα του Πολυτεχνείου.
«Δημοκρατία έχουμε! Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και εγώ μπορώ να πω ότι γ@μ@ω την Ορνέλα Μούτι, ποιος θα με απαγορεύσει. Το θέμα είναι ποιος θα με πιστέψει»!
Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Α. Σκευοφύλαξ, ο οδηγός του τανκ που εισέβαλε το 1973 στο Πολυτεχνείο, σε όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος για το…
«παραμύθι» του Πολυτεχνείου που καλά κρατά.
Ο χειριστής του τανκ που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου απαντά σε όσα υποστήριξε ο κ. Μιχαλολιάκος στη συνέντευξη του στον Alpha.
«Δεν τα γνωρίζει καλά τα γεγονότα ο κ. Μιχαλολιάκος. Ο Μιχάλης Γουνελάς δεν ήταν ο χειριστής του τανκ, εγώ ήμουν. Ο Γουνελάς ως αξιωματικός, ήταν ο επικεφαλής του άρματος. Μην μπερδεύουμε τα πρόσωπα και τα γεγονότα».
Ζητούμε τη γνώμη του κ. Σκευοφύλακα για όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, για τον»κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας», όπως είπε, «για ένα τανκ που έριξε την πύλη και πλάκωσε κάποιους ανθρώπους».
«Δεν ξέρω τι εννοεί.. Κανείς δεν είπε ότι το τανκ σκότωσε φοιτητές του Πολυτεχνείου. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ότι δίχως να το θέλω -ενώ πρόσεχα πάρα πολύ-, τραυμάτισα σοβαρά την τότε φοιτήτρια Πέπη Ρηγοπούλου, η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι σήμερα καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Δεν ξέρω τι σκέπτεται ο κ. Μιχαλολιάκος. Εγώ πάντως δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αυτές οι πράξεις, αυτά τα γεγονότα δεν σβήνουν όσα χρόνια κι αν περάσουν».
Ο κ. Σκευοφύλαξ αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του προέδρου της Χρυσής Αυγής ότι δεν υπήρξαν θύματα μέσα στο Πολυτεχνείο.
«Όπως σας είπα και εγώ στη συνέντευξη που σας έδωσα το 2003, μέσα στο Πολυτεχνείο δεν είδα θύματα. Τι αλλάζει όμως. Τι σημασία έχει αν τα θύματα ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο ή στους γύρω δρόμους»!
Όπως προσθέτει ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου, «αυτό που ξέρω εγώ και έζησα είναι ότι αν δεν ανοίγαμε σειρά για να φυγαδεύσουμε τους φοιτητές από τους αστυνομικούς, θα είχαμε πολλά θύματα. Κι αυτό δεν είναι μύθος»!
Ζητούμε τη γνώμη του για την Χρυσή Αυγή. «Δεν ξέρω εγώ από αυτά τα πράγματα. Αυτοί είναι Χιτλερικοί. Δικαίωμα τους είναι. Εγώ ούτε τότε ούτε ποτέ δεν υπήρξα Χιτλερικός. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για αυτό που είναι. Εγώ τις δικές μου τις κουβαλάω στην καμπούρα μου για όλη μου τη ζωή, κι αυτό δεν αλλάζει ό,τι και να γίνει».

«ΤΑ ΗΜΑΡΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ»


 

Κατὰ τὸ μικρὸ χρονικὸ διάστημα ὅπου στὸν θῶκο τοῦ Ὑπουργείου .. «διὰ βίου μάθησης»! καὶ τύφλωσης (Ἰούνιος 2012) τοποθετήθηκε ὁ  καθηγητὴς Γλωσσολογίας κ. Γ, Μπαμπινιώτης, λάβαμε ένα δημοσίευμα που έφερε το τίτλο:
«ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΓΓΡΑΜΜΑΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ;»
Πρόκειται γιὰ κάποιο παραμύθι, ποὺ διέσωσε καί… ἐμπλούτισε ὁ ἀξεπέραστος Ἐμ. Ῥοϊδης (Απάντα Ε΄ Τόμος σελ 109).