Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

97. Με το σύλλογο Ποντίων Αξιωματικών



    Η παραίτησή μου από την άσκηση της δικηγορίας ήταν σφάλμα αφού αυτή δεν μπορούσε να ανατρέψει την πάθηση της συζύγου μου. Θα μπορούσα, αντί αυτής, να ζητήσω τη μετάθεσή μου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τον πρώτο χρόνο να προσκολληθώ σε κάποιον από τους γνωστούς μου δικηγόρους. 
     Έτσι, μετά την αποδημία της συμβίας μου, μη έχοντας με τι να ασχοληθώ και μη μπορώντας να γίνω καφενόβιος ή υπάλληλος κάποιου με τις αναπόφευκτες μειώσεις της όποιας προσωπικότητάς μου, ίδρυσα, το Δεκέμβριο του 1990 το Σύλλογο "Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Αξιωματικών" με διακριτικό τίτλο "Αλέξανδρος Υψηλάντης"

96. Εκδρομές ...

     Αντικείμενο της δικηγορίας μου ήταν και περιορισμένος αριθμός ποινικών υποθέσεων για τις οποίες είχα εμπειρία λόγω της επί τόσα χρόνια υπηρεσίας μου στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη. Επίσης οι απλήρωτες συναλλαγματικές, γραμμάτια και επιταγές για την είσπραξη των οποίων υπήρξα λίγο σκληρός διότι οι οφειλέτες δανείζονταν χρήματα με ευκολία και χωρίς να σκεφτούν προηγουμένως το πώς θα εξοφλήσουν τα χρέη τους. Κληρονομικές διαφορές, κτηματικές, εμπορικές, διαζύγια κ.λπ. δεν ανέλαβε καμιά και τούτο διότι θα δυσχέραινε την ανά δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο κάθοδό μου στην Αθήνα όπου η παρουσία μου κοντά στην οικογένειά μου ήταν επιβεβλημένη.